The Dark Knight – Ett mästerverk som också blivit en spelautomat

the dark knight logo

DC Comics har verkligen gjort sig kända genom att lansera stora superhjältar och inte minst Batman-serien. Batman har varit en storsäljare under en väldigt lång tid och det tog inte många år innan de började producera filmer som var baserade på serietidningen. Men även om det är många filmer som floppat så är det några som tagit filmvärlden med storm. I synnerhet filmen The Dark Knight.

The Dark Knight handlar om att Batman möter en ny antagonist i form av Jokern. Jokern har ett enda mål med sina handlingar och det är att skapa kaos (och utlämna Batman till skurkarna). Genom finurliga planer och inte ha några hämningar överhuvudtaget tar han Batmans hemstad Gotham i ett järngrepp. Men Batman ger sig inte utan en fight och gör allt i sin makt för att stoppa honom.

Denna filmen har nästintill blivit kultförklarad och har för tillfället plats nummer fyra på IMDBs lista över de bästa filmerna som någonsin gjorts, endast slagen av Nyckeln till frihet och Gudfadern 1 och 2.

Det var bara en tidsfråga innan någon förvandlade denna film till en spelautomat

Genom den stora megasuccén så snappade många spelutvecklare upp denna idén, men bara ett fåtal gjorde det riktigt bra. Den spelautomaten vi kommer lägga fokus på i resterande av artikeln kommer vara The Dark Knight Slot av Microgaming.

Denna spelautomat har en standard spelplan på fem hjul över tre rader med 243 sätt att vinna och olika bonusfunktioner så som free spins, Batman eller Joker-bonus och en progressiv jackpott. Lägg också till att du kan vinna upp till fyra miljoner mynt i basspelet så märker du att Microgaming lagt mycket krut på The Dark Knight Slot.

Hur spelar jag The Dark Knight Slot?

Som många andra spelautomater så har du chansen att bestämma din egna insats innan du spelar. Detta gör du genom två olika sätt: Myntvärde och myntstorlek.

  • Myntvärde: Här bestämmer du hur mycket ett mynt ska vara värt.
  • Myntstorlek: Här bestämmer du hur många mynt du vill satsa.

Genom att ha dessa två alternativen så får du möjligheten att spela mellan £0.30 till £6.00 per snurr, vilket gör att The Dark Knight Slot passar alla olika typer av spelare på casino, oavsett om du vill satsa stort eller spela mer för underhållningens skull.

En uppsjö av olika funktioner att speja efter

När det kommer till symbolerna i spelet så har alla en väldigt hög grad av igenkännlighet. Här finns det klassiska symboler i bokstäver men även karaktärer så som Jokern, Batman, Harvey Dent och Polischef Gordon. De speciella symbolerna du vill landa på kommer i form av en graffiti av Jokern och Batman logon. Graffitin agerar som en scattersymbol (aktiverar olika funktioner) medan Batman logon är wild (ersätter alla symboler förutom scatter). Nedanför kommer vi förklara de olika typerna av funktioner du kan möta under ditt snurrande.

  • Free Spins – Genom att landa tre eller fler scattersymboler på hjulen så aktiverar du free spins-läget. Alla dina vinster är dubblande under dina free spins men tyvärr kan du inte landa mer free spins under tiden.
  • Batman eller Jokerbonus – Denna funktionen händer helt slumpmässigt under både basspelet och free spins. Vad som händer ä att antingen Jokern eller Batman kommer dyka upp på hjulen och du får bonusar i form av stacked wilds eller en extra multiplikator.
  • Progressiv Jackpott – Denna funktionen är också helt slumpmässig. Vad som händer är att du kommer se en helt ny rad av hjul som kallas ”Wheel of Fortune”. Två pilar kommer indikera antingen Batman eller Jokern och det är ditt jobb att välja en av dem. När du gjort det så ska du snurra och försöka landa på en stor och saftig progressiv jackpott. Det finns dock olika typer av jackpott i form av Mini, Minor, Major och Mega som alla erbjuder olika typer av vinster. Du kan se vad totalen blir ovanför hjulen men det minsta du kan vinna i den största är en miljon mynt.

En värdig spelautomat till filmen

Allt som allt så har Microgaming gjort ett fenomenalt jobb med The Dark Knight Slot. Det finns så många olika funktioner att välja mellan och lägg till att själva spelet är välgjort med både ljudeffekterna och symbolerna. Sen att det finns chans till en progressiv jackpott är bara grädden på moset.

Privacy Policy